Aston & Lukas

Alla inlägg under oktober 2008

Av AnnCatrin - 9 oktober 2008 09:35

Hallå!
Jag har tydligen flyttat.....till Norrköping! För det var där mitt PM till utställningen hamnade.....AnnCatrin Uppfeldt, Vikbolandet.....hmmm, hur struligt får det bli på en skala? Sen så fick vi ingen nummerlapp för dom kunde inte hitta vår betalning.....och det är vi inte ensam om, Tuffa, Fabbe, Aragon & Aston har inte betalt.....+ många fler kan man läsa i brukshundsklubbens gästbok, alla vi har skrivit både hundens och vårt eget namn på betalningen, jag hade även skrivit regnr och mitt telnr !? det hade säkert fler gjort oxå. ( nu ska ju inte Fabbe & Tuffa ställas pga av hälta, men dom var ju anmälda)
Så nu måste vi ha med ett kvitto på betalningen för att få ut nummerlappen......köbildning eller?
Sen blev inte jag iallafall så mycket klokare på PM:et, ring 1 & 2 börjar kl 9, ring 3 börjar när ring 1 är klar......ja´men vi i ring 4 då ? kl 9 eller när ring 2 är klar?
KAOS skulle jag vilja kalla det!
Jag får väl vara glad att anmälan har gått fram och att jag har kvitto på betalningen så löser det sig med resten!
( det ordnar sig med skridskor bara isen har lagt sig ) en sak i taget!
Idag står regnet som spön i backen igen men det verkar bli bättre till imorgon.
Hunden skall badas, ikväll tror jag, jag har en utbildning några timmar mitt på dan idag för kostombud.
Eller så blir det imorgonbitti för sen blir det stugan full med Norrköpingshundar så då är det mindre lämpligt att blöta ner både hund & hus.
jag har förberett badet......igår plockade jag en ICA-kasse full med skit från gräsmattan.....här ska inte finnas några högar att rulla sig i.......och med tanke på den mjuka konsistensen på vissa högar så kanske det inte är så dumt med regn i dag som tvättar rent!
Camilla förmanade mig igår....."kom ihåg att ha honom kopplade den här gången" ja´det ska jag, jag lovar!......men när Aragon kommer då? då måste dom ju få vara lösa? hmmm......får gå med luppen och leta skit före!
Om någon som läser detta inte hänger med i skitsnacket så är det som så att dom två senaste gångerna när jag badat min söta ljuvliga hund inför utställning så har han genast letat upp nåt skit och dynga att rulla sig i.....det lilla äcklet!
Så nu är det tredje gången gillt.....jag ska klara av det........!
Imorse hamnade hunden i paradiset ( tyckte han) Angelica gick och duschade och lämnade dörren öppen till sitt rum....vilken guldgruva! hon har inte lärt sig än att smutstvätt ska läggas i en smutskorg, onödigt när hon kan låta allt ligga kvar på golvet......snacka om en lycklig vovve som sprang skyttetrafik och hämtade trosor och sockar ur en aldrig sinade källa!
Han tittade buttert på mej när han inte fick beröm utan matten muttrade något om " du är ju helt omöjlig" och sen rafsade ihop troféerna och bar tillbaka dom.......aldrig får det vara riktigt roligt i Astons värld.....så för att muntra upp sig själv började han tugga på den ärvda äkta mattan i hallen......får nog leja Magnus att ha ett vakande öga på uppfinnarjocke när jag är på utbildning!
Vi skickar extra många kramar och blöta nospussar till världens bästa Fabbe & sötaste Charmiga Tuffa , kämpa på och härda ut......vi tänker på er HELA tiden! ( Aston skulle gärna komma med en kryapåerpresent i form av en surstrumpa eller bättre begagnad trosa bara han fick det för sin oförstående kallhamrade matte)

Ha de´bra / AC
Byter färg för att pigga upp oss allihopa i höstmörkret....det är svart nog ändå.......

Av AnnCatrin - 8 oktober 2008 13:25

Hallå!
Försöker styra upp den stora höststädningen......min "hjälpreda" gör det inte till ett enkelt uppdrag......jag tycker inte att jag gör annat än att jaga honom runt....nej, Aston......AASSTTOONN NEEJ........han är överallt, bytte gardiner, så stod han och hoppade på längden och försökte bita tag och rusa iväg med den när jag höll på att sätta i krokarna.......kalendern räddade jag i sista stund.....i den ligger bankdosan....ingen bra idé att äta upp den!

 Det går nån toarulle per dag om man inte är alert...
Torktrasan la jag ifrån mig på bordet och inom några sekunder så var den ett minne blott.....dock bara söndertuggad jag tror inte han svalde nåt...BUSE!

till slut fick jag ta fram ett märgben ur frysen för att få något gjort en liten stund......
Nu när jag satt mig vid datorn så kommer han och sniffar på min kalender igen.....SNÄÄÄLLA matte, bara en liten tugga, jag har så tråkigt.....

Inget PM för utställningen idag heller.....men jag är inte ensam, det kan man se på deras hemsida så det är nog bara att vänta.....Sollefteå har fått sina idag......men inte vi som bor i samma stad !
Tydligen var det nåt vajsing med internetanmälan till Hudik oxå, jag mailade dom och min anmälan var ok. puh
8 november är det en utställning i Östersund, jag tror jag skippar den, det kostar ju att sitta och åka oxå för ett litet plastband! ( funderar ett tag)
Vet inte hur jag ska hinna med mig nästa sommar om utställningsintresset blommar.......gav upp en fritidssyssla ( camping ) för att kasta mig över två nya intressen ( hoj & hund) som båda kräver mest sommartid ( Åkning & utställning )
Nu har jag iofs lovat maken att han får köpa min hoj om mc-kläderna fortfarande är för små ( eller jag för fet ) nästa sommar.....han tror att han ska få den till kompispris....!? nä´du gubbe lilla, till ett överpris möjligen!

Så nu vet ni vad jag kommer att fortsätta tjata på om.......banta, banta, banta......
Det kan omöjligt vara så illa att jag måste sälja moppen för att kläderna inte passar....och NEJ...det går INTE att köpa nya större kläder...där går gränsen. Passar inte galoscherna så är det bara att kliva ur dom. Och det med basta.
hmmm......kan ju alltid byta moppen mot en till hund......ja´just ja´tänkte inte på det...ska ju älga runt med min lekamen i utställningsringen, även fördel där om den är några zize mindre !
.....undrar varför maken vill att vi ska äta pizza och godis varje dag helt plötsligt?
Ha de´ bra / AC

Av AnnCatrin - 7 oktober 2008 12:01

Hallå!
Ännu en dag med klarblå himmel, härligt! har precis kommit hem från en stärkande tur i naturen, nosade upp en ny stig idag, istället för att runda en stor bergknalle via ett blött kalhygge så hittade vi en stig som gick rakt över, ganska mycket upp och ner för berghällar, men det var hyfsat torrt iaf.
Tror faktiskt att vi nosade upp en älg.....helt plötsligt så började det lukta älg.....eller som det luktar/ doftar när man har fulla köket med nystyckat älgkött .......precis den lukten virvlade förbi näsan, det kanske stod en megaälgtjur bakom nån stenbumling och kollade på oss?
Gjorde inga större efterforskningar utan vi vandrade vidare på vår nya stig, alltid spännande att se vart man kommer fram!
Men vem är rädd för älgen när man har Aston Pastorn med sig? Självklart skulle han sätta ner tassen och tala om för stora stygga älgen vart skåpet skall stå......eller inte? Hoppas jag slipper hamna i den situationen!
Snart börjar väl älgjakten så då yrar vi nog inte runt lika mycket i skogen för säkerhets skull.
Har fortfarande inte fått nåt PM om utställningen på söndag, det verkar vara försenat om man läser i SBHK gästbok, bara det inte blivit nåt strul med anmälan, det vore snopet!
Inte har vi tränat nåt hunden och jag heller......det får bli som det blir, jag har mina farhågor med Aston och Aragon i samma ring.....jag känner en som kommer att virvla runt och försöka busa istället för att uppföra sig.......typ han med en tjusarlock i nacken........
Lena & co kommer på fredag och ska bo hos oss så förhoppningsvis hinner dom busa av sig före söndag dom små liven!
Nä, nu måste jag försöka röja lite, så att gästerna inte blir förskräckta....!
har försökt ringa kontakten på kennelklubben för att höra om PM:et, där är det upptaget hela tiden så det är nog fler som ringer!
Ha de´bra / AC


Av AnnCatrin - 6 oktober 2008 17:19

Hallå!
Ja´då var det dax för en ny liten åkomma.....förhudskatarr, såg det idag när han låg och sov med snorren i vädret......hunden alltså..... ; )...så det var bara att dra iväg till apoteket för att köpa nåt lämligt, det blev jodopaxlösning......hem igen och fick ner hunden i liggande och började skölja med en liten spruta jag fick med.....hussen, som ni vid det här laget vet inte är speciellt stöttande och hjälpande när man behöver honom satt i soffan och ojade sig och tyckte synd om hunden.....ovanligt!
Ni skulle sett minen när den bruna jodopaxlösningen rann ut igen.....hussen höll på att svimma i soffhörnet.....åh, vad äckligt, vilken dj-vla infektion......ja´men du, det är rengöringen som rinner ut.....AHH...jag trodde det var blod och var sa hussen då......bra koll!...skulle tro att jag masat mej iväg till veterinären om det var så illa.....
Idag har faktiskt solen lyst från en blå himmel så en skogspromenad var inplanerad......då la sig hunden och sov.....så det blev en eftermiddagsprommis när han behagade vakna....kunde ju iofs väckt honom men det spelar ingen roll vilken tid vi går när jag ändå är ledig.

Vi tog vår vanliga runda som vi inte gått på ett tag på grund av skyfallen....hmm, skulle ha tagit på en stövel eller två, var fullständigt plaskblöt innan vi var hemma igen, det gjorde inte saken bättre att hunden rejsade järnet i varje vatten eller lerpöl han kunde hitta....( FILM )och sen avslutade med att hoppa upp på mej som en liten extra försäkran om att jag varken skulle vara torr eller ren när vi kom hem.

Det fanns faktiskt vissa torra partier men dom var inte många.....

Precis när vi var hemma så kom det en skur igen, men den drog snabbt förbi och nu är det fint igen.
Nu börjar det dra ihop sig till ett bad igen inför utställningen på söndag, har inte fått några papper än men det borde vara på gång.
Och efter det badet blir det inga surpölerejs.......han kan väl vara ren och fin i några dagar.....han kommer säkert att hitta nåt extremt äckligt och illaluktande att rulla sig i den lilla marodören......imorse hade han varit in på toa och hämtat en toarulle som var utspridd över hela rummet när jag klev upp....påhittig kille!
Ha de´bra/ AC

Av AnnCatrin - 5 oktober 2008 15:26

Hallå!
Vilket dj-vla väder det är! Vi åkte från Kramfors idag och körde över Höga kustenbron, lampor och skyltar blinkade och varnade för starka vindar.....snacka om nära döden upplevlese! Pia höll ett stadigt tag i ratten och bilen svajade i stormbyarna.....hua va´läskigt!
Supertrevligt har vi haft på Sandslåns vandrarhem med god mat och härliga människor, Jämtlands Chapter var oxå där, flera av dom hade åkt hoj.....det hade ingen från Sundsvall....skäms.....

Efter lunch och årsmöte var det dax för chapterkamp.TPC kammade hem vandringspriset denna gång.Alla var på bra humör trots det inte så varma vädret.....var det bålen som värmde tro?


Regnet hängde i luften men alla tävlingar kunde genomföras innan det började droppa så smått. Två åttamannalag med 4 damer och 4 herrar i varje. Naturligtvis åkte jag dit på att vara med.......och i min gren skulle det spikas......ja´inte vann ja´inte!

Alla tog sina grenar på fullaste allvar....ingen kan säga nåt annat!


Bouleklot skulle kastas i bildäck....

koncentrationen på topp....
Tacobuffé till middag......då hade bål och annat alkoholhaltigt sagt sitt så då gick jag faktiskt och la mej efter maten....klokt va?
Men dom som stannade kvar sjöng karaoke och dansade och hade kul.....säger dom som var där!
Himla trevlig helg med väldigt roliga och trevliga männinskor, det gör vi gärna om!
Resten av denna dag tillbringas i soffhörnet.....GIF Sundsvall spelar borta mot Djurgården....verkar inte som att det akuta tränarbytet gett resultat, dom ligger under med 2 mål och spelar sig sakta men säkert ur allsvenskan tyvärr.Nu väntar vi på ett mirakel....typ ett liknande som gjorde att dom gick upp i allsvenskan igen!
Tur att Hockey´n har kört igång....mindre kul att Timrå förlorade igår....men dom har många matcher kvar att spela, det har ju inte Giffarna tyvärr......

I fredags slank vi in till veterinären för en vägning, 35,5 kg 7,5 månader, han hade bara gått upp 0,5 kg på 14 dagar så det kanske börjar plana ut nu......han kan ju inte fortsätta i samma tempo hur länge som helst för då blir det nog en 100-kilos klump!

I skogen var det en massa nya bäckar och översvämningar på många håll så det blev en improviserad promenad där det var någorlunda torrt......vägen hade skurit sönder och hade nu en liten bäck i mitten! Det är inte klokt vilka mängder som vräkt ner!
Nä nu börjar andra perioden så jag får väl heja lite tappert på arma Giffarna....ha´en fortsatt trevlig söndag! / AC

Av AnnCatrin - 3 oktober 2008 09:45

Hallå!
Då var det helg igen då !
Imorgon skall vi åka på årsmöte med övernattning med TPC.( Twin Peaks Chapter)
Tyvärr verkar inte regnet ge med sig men det man inte kan påverka är det ingen idé att ödsla energi och gräva ned sig för så vi siktar på en trevlig helg oavsett väder!
Aston skall vara hos mormor.
Igårkväll innan jag åkte på jobbet tog jag tag i det här med "trappfobin", korta trappor går bra, men långa trappor är jättehemska...hua, han kan inte ens gå uppför då.
Han förstod att nåt var på gång när jag tog på halsbandet, spjärnade emot för allt han kunde, Hussen, som skall vara stöttande till matten i såna här sammanhang tyckte jag var jättetaskig med hunden......
Men än har jag inte stött på en situation som inte kan lösas med en stor näve godis!
Och eftersom det inte går att locka honom varken ner eller upp fick jag ett tips av Berit att gå bredvid hela vägen och stötta honom, och tänka sig med godis och enorma mängder beröm så gick vi nerför, eller snarare gick med frambenen och hoppade med bakbenen.....men ner kom vi, sen när vi skulle upp så börjar han gå med frambenen men bakbenen står kvar på golvet....och det finns ju gränser för hur lång en berner kan bli! Så då fick jag lyfta upp bakdelen.....Jag förstår inte problemet eftersom han måste gå fem trappsteg för att ta sig in i huset och då blir inte bakdelen kvar på backen!
Så vi körde några svängar fram och tillbaka och plötsligt fick hunden en aha-upplevelse......man gör likadant i en lång trappa som i en kort!!!!!! "tänkte inte på det" han är ju för söt ibland!
Sen skulle jag gå ner och duscha, jag sa inget utan bara gick ner för trappen, han stod och kollade, jag gick fram och tittade upp och sa "kom då"....sen gick jag in i duschen......vem tror ni stod utanför dörren när jag var klar....japp, precis! Tuffaste kaxigaste bernerkillen Aston som kan gå i långa läskiga källartrappor alldeles själv!
Då dök genast ett nytt problem upp....fattar ni vilken guldgruva tvättstugan är med massa strumpor och trosor och annat smått och gott?
Hmmm får börja stänga dörren dit om hunden börjar ränna upp och ner i trappen när vi inte är hemma!
Ja´så då var det  lilla problemet ur världen, nu när jag kom hem så gick vi upp och ner två gånger utan problem, jag måste ju kolla så att inte "trappmonstret" kopplat greppet igen över natten, men det verkar borta för gott, skönt!
Idag är det bara ett stilla regn så det blir nog en skogsrunda, tyvärr så kommer det att vara väldigt surt på vissa ställen som precis torkat upp, men det är bara att gilla läget.
Sen så blir det nog en dag i tvättstugan, skönt att slippa stressen av en ledsen hund som står och "gnölar" på övervåningen, nu kan han hänga med ner. ( otur för mig som har haft honom som ursäkt att jag inte har tagit itu med klädberget)
Vi går nog förbi veterinären för en vägning oxå, 7,5 månader imorgon, jag kan ju inte frångå mina rutiner helt plötsligt!
Skall väl försöka få till nåt ståkort oxå.......försöka sa jag!
ha en trevlig helg, det tänker jag ha! / AC

Av AnnCatrin - 2 oktober 2008 08:58


Hallå!
Ja´idag skulle man vilja ligga kvar under täcket, det vräker ner regn, vi får hoppas på ett litet uppehåll så att vi kan gå en sväng, såna´här dagar känns det bra att kunna öppna dörren åt hunden och själv stå kvar inne!
Har kört en avmaskningskur på det lilla livet eftersom det till och från är "nykokt gröt"kvalitet på "tvåan", med tanke på allt han har glufsat i sig utomhus de senaste månaderna så är det nog ingen dum idé.
Hjälper inte det så kanske det blir ett foderbyte, vi får se.
Han har haft nåt spök med nosen oxå, ( det ska vara nåt jämnt) jag misstänkte att han fått in nåt i nosen när han låg ute och åt på ett färskt märgben, han kom inspringande och låg och gned nosen mot tassarna, sen har han hållit på och harklat sig och levt om, inte ofta men nån gång per dag......noskvalster var oxå en teori, men sen häromdan kom det som en klump snor några gånger och efter det så har det varit bra, så förhoppningsvis var det nåt skräp som nu är borta.
Ja vad ska man göra en dag som denna då? hmmm, städa, röja berget av ren tvätt i tvättstugan, tvätta, byta gardiner, bädda rent i sängarna......listan kan göras lång, hua va´tråkigt!
Jag ska faktiskt jobba kväll/ natt åt min kära kollega som ska gå på lokal och svänga sina lurviga så jag får ta det lite lugnt idag!
Nä´jag tror jag börjar med att åka på affär´n och handla lite mat och en tjurmuskel till hunden så han har nåt att pyssla med idag!
Ha de´bra / AC

Av AnnCatrin - 1 oktober 2008 17:48

Hallå!
       Nu funkar internet igen, jag ringde Servanet idag, det är dom som ansvarar för stadsnätet, dom hade senare ringt upp Magnus och talat om att dom hade vissa problem i sitt system, tydligen så hade vi samma IP adress som flera andra och då krockade det på nåt vis......vad vet jag, mer än att nu funkar det igen och det vara inte våra grejor det var fel på.
Idag har regnet stått som spön i backen, eftersom jag skulle på en föreläsning så kände jag mig manad att gå en runda med hunden för att han inte skulle hitta på några hyss medans jag var borta.
Så då tog jag fram Wictors "batmankostym".....och tänka sig nu har det "lilla" livet nästan växt i den,han stod stel som en pinne men efter ett tag så gick det riktigt bra, trevligt att inte få in en sjöblöt hund, nu var det bara huvud, ben & svans som behövde torkas!
Igårkväll var det Timråmatch på Tv:n......hussen & matten satt i soffan och kollade, Magnus och Aston var mindre intresserade och tog en stödvila istället.
Igår på dan var hunden ensam några timmar eftersom jag jobbade......när hussen kom hem så hade sötnosen ( Hunden) rullat ut en hel rulle bajspåsar och massakrerat en hel del av dom......trodde han att han skulle hitta nån med bajs i eller?????
A´puh, jag som trodde han skulle sova sig igenom dom timmarna.
Jag tycker att jag plockar undan begärliga saker men han är uppfinningsrik, så det gäller att vara steget före.......fattas bara att han ska tugga i sig nåt som fastnar i tarmen.....
Kan vi lite snabbt få ta oss igenom valptidens prövningar så att sinnet kan få lite ro?
Idag fick Magnus hålla ett vakande öga medans jag var på föreläsning, dom hade haft trappträning, det gick väl så där, vi får träna på!
Nu ska jag betala lite räkningar bättre sent än aldrig, såna här gånger så hade det varit bra att haft kvar postgirot......ganska kusligt att vara så beroende av teknik och datorer!
Ha de´bra AC


mattes funderingar och duracellens ystra krumsprång i vardagslivet ......och så kom lilla fisen .......duracellens raka motsats ......som en liten snusförnuftig farbror ♥

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25
26
27
28 29 30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Tidigare år

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

översätt bloggen

RSS

Facebook

         
                               

   








 

                       

 

           

                                                 

                                                         

                                                         


Ovido - Quiz & Flashcards