Aston & Lukas

Alla inlägg under juli 2009

Av AnnCatrin - 7 juli 2009 22:04

godkväll!
jaha, då har man suttit och bölat till tv4:s direktsändning av Michael Jackson´s minnesstund......grinar du???? säger min man förvånat, ja, faktiskt, jag har aldrig varit nån direkt fan av honom men för det så går det inte att förneka att han var någonting ofattbart stort, kommer troligen ingen igen som kan mäta sig med honom.
Sen har ju media slagit knut på sig själva i jakten på att leta upp den ena skandalen efter den andra.......och det är samma där, jag har aldrig ödslat energi på att sätta mig in i vad som är sant eller falskt......ingen rök utan eld kan man tycka, men hyenorna på nyhetsblaskorna skarvar gärna 1000 %......av den anledningen köper jag aldrig en blaska typ "hänt i veckan".....vem orkar läsa "nyheter" om kändisar som dementeras veckan efter????
nä, en person som drar ihop ett sånt uppbåd till sin minnesstund är värd all respekt ovasett om man dyrkade marken han gick på eller inte.
som kommentatorerna sa: många av lovorden skulle han kanske behövt höra medans han fortfarande levde.
Jag lägger ingen värdering i hur han var som människa, för det jag vet det vet jag genom skvallerpressen, men har var en stor stor person inom musiken, det kan jag iallafall vara säker på.
     R:I:P  Michael Jackson
Moon WalkFamous 18Bye bye

Av AnnCatrin - 6 juli 2009 20:47

hallå!
slänger in några rader på kvällskvisten, har tagit mej en liten rast, håller på att styra upp tvättstugan och det är ingen barnlek....att tvätta är väl en sak men att ta tag i dom  gigantiska högarna med osorterad ren tvätt är så dj-vla tråkigt så det finns inte!Thumbs Down
Men mannen i huset surrar om att lacka taket som är relativt nyuppsatt och lack på kläder låter inte lyckat så det är väl bara att bita i det sura äpplet.....
Sen har jag insett att det är ett kollossalt välfärdsproblem att ha för mycket sängkläder.......har man rena på hög så behöver man inte tvätta så ofta......har jag upptäckt nu när det ligger drivor med mindre rena lakan & påslakan som pockar på att få sig en tur i tvättmaskinen......a´puh !
Sen att inte tvättmaskinen inte funkar så bra är en annan historia som kan driva mitt lugna sinne till vansinnighetens brant......"direktdrive" och 7 kg´s kapacititet lät ju himla lockande....eller hur!!??......"för mycket tvätt i maskinen- larmet" tjuter ma´ett, ma´ett.......hur kan jag helt plötsligt tvätta fel efter mer än 30 år i husmorsyrket????Mean
Som en obstinat tjurskalle så har jag vägt den dyblöta tvätten och den vägde 3,2 kg.......och då är väl hälften vatten....grrrr
Så himla lägligt att alla fel kommer när garantin gått ut, vi skulle köpt en vanlig hederlig apparat.....direktdrive....fnys...
Annars inget nytt under solen, furminatorkammen hade landat i brevlådan medans vi var på turné.......den är nästan lite skrämmande.....Shocked 1
.var tvungen att dra några varv med en vanlig kam oxå och insåg att det lossnar nästan lika mycket då oxå....hmmmm....5 dagar till utställning och hunden är klädd i knapp sommarkostym.....börjar faktiskt likna tangabadbrallor....
Magnus som har för vana att ligga på golvet och mysa med Aston funderade vad jag gjort med pälsen......den är inte mjuk längre , den känns som svinto.....nähä ! Shocked.......hur var det nu det där mantrat....blått är flott....blått är flott......
tröstar oss med att Tuffan oxå klätt sig i sommarflor.....då kanske herr domare inte märker att en berner ska vara betydligt mer välklädd....eller som Anneli sa: kommer det nån riktig hårboll så kan man strunta i att gå in i ringen......Bounceja,ja vi kämpar på och hoppas att den omtalade storpojkspälsen har landat till Byske !
Sen måste jag få klämma in en liten tacksam tanke till dom domare som uttalat sig om Karlskogautställningen, dom höjde ett finger och påpekade att berner mer och mer blivit en trimras...hmmm....vilket dom inte var helt nöjda med.....tackar alla ödmjukas säger jag som är glad amatör, frisera tassar och öron har jag koll på , men går trenden mot helkroppsfriserade berner i utställningsringen då känner man sig ganska off!
Domarna har ett gigantiskt ansvar där att sätta ner foten när dom ser hundar som är uppenbart klippta både här och där....annars vill jag ha en fullständig beskrivning av rasklubben hur en berner ska klippas.....inte vill jag  och många med mej hamna i skuggan av trimmade berner som är klippta från topp till tå!
ok, det är inte bara pälsen det sitter i .....men innan vi vet ordet av så går saxarna röda i var mans utställningstält......
Nä, alla som tycker som mej, öppna munnen och protestera innan det är för sent!

nog om detta...nu ska tvättstugan få sig en omgång igen!
ha de´bra / AC

Av AnnCatrin - 5 juli 2009 21:04

Hallå!
ÅHHHHHH vad skönt att vara hemma!

Det blev lite väl många mil på få dagar, 235 mil på 6 dagar...är väl ingenting tycker säkert vissa, men i min sinnevärld är det en hel del!
en bilfri dag när vi var över till Danmark annars har det varit bilåka kors och tvärs.

Slagregn både dit och hemresa men det gör inte så mycket när det är regnfritt när man kliver ur bilen.



Indra, Aragon, Hera, Nellie & Aston
smart sätt att knäppa gruppbild.....gå själv på andra sidan kompostgallret ;0)

 mamsen Indra & Aston



Aston & Aragon

trötta brorsor....

bröderna kom bra överens!


här har vi en som är aspirant på duracelltiteln.....Odenhills Hera
Aston har som väntat mått som en prins i flocken, det har varit varmt så det har inte varit läge för att röja runt.....men ett ofrivilligt dopp i poolen hann han med...förvånad??...näe, inte ett dugg......Oscar fick rycka ut och rycka upp honom.....hmmm....det var blött det där !
borta bra men hemma bäst, det är då ett som är sant....snacka om snopen när vi gick runt hörnet upp mot skogen idag och den var borta!
travar av fällda träd ligger efter vägen, här har dom då inte legat på latsidan när vi varit borta!
Idag blev det sovmorgon till 10...även hunden sov som en liten gris.....Angelica tror allvarligt att det är nåt fel på honom när han grymtar på och står i ;0)

Hera, Angelica & Aston
Det har varit jättekul att hon följde med oss på denna tripp.....sen att hon tröttnat på oss mellan varven hör väl till ......ett päron till farsa på turne i Sverige......
Ingen av oss hade varit därnere i pannkakslandet förut så det var en upplevelse att se......vallmon som blommar i överflöd, det är alldeles rött...sen blommar linfältet så det ser ut som stora blålila sjöar och rapsfälten som är alldeles gula, vackert!

Vikbolandets blommande fält
På hemvägen sneddade vi tvärs genom landet så då ser man inte så mycket mer än väggrenar, men vindkraftverk har vi sett hur många som helst!

Aston blev glad när vi kom på fredagkväll, tur för honom annars han blivit kvar därnere......näe, skojar bara, mattes busbulle ska naturligtvis med hem till Norrland, idag har han njutit av lugnet och tystnaden och sovit mest hela dagen.....han vill väl vara för sig själv en liten stund......
Nästan 2 veckors ledighet kvar, ingenting planerat, nu skulle väl inte det bli så tokvarmt men jag hämtar gärna andan mellan högtrycken så några dagars sämre väder kan jag ta, då blir det kanske nån nytta gjord ;0)
ha de bra /  AC

Av AnnCatrin - 2 juli 2009 20:57

hallå!
Ikväll blev det middag på Jensens Bofhus....mmm....onödigt god biff bidde det där.
Nu laddar vi för att vända hemåt imorgon så det blir en tidig kväll, den tropiska värmen gör sitt till att man inte orkar så många knop.
idag har vi iallfall varit till Trelleborg och sen blev det lunch i Smygehuk.....beslutsångest över vad vi skulle välja men det blev skagenbakelse för oss och räkmacka till Angelica....vårt sällskap tog en silltallrik.
Sen tog vi en sväng till Skanör Falsterbo på väg tillbaka till Malmö, vi har hunnit med en hel del, ingen av oss har ju varit här i "Fabbeland" förut.
Fabbe har stökat undan sin röntgen nu och det var väl inget att hjula över, skrotben bak, C och D höft....så alla tre kompisarna kan väl nu gå under namnet "skrot, skrotigare & skrotigast" Kicking Dirtmen så är det, man kan inte veta före hur det ska utveckla sig men det är ju inte så upplyftande att den ena är värre än den andra, Aston kom lindrigast undan med en etta på ett framben, både Tuffa & Fabbe har opererat fram, Tuffa armbågar och Fabbe Bogarna......Tuffa klarade bakdelen på röntgen men inte lillkillen Fabbe.......hmmm.
Så nu får vi hoppas att våra skrotnissar håller ihop och slipper få problem med sina ben !
Avslutar med ett gäng bilder, även om vi oxå bor vi havet så är det inte på långa vägar samma sak, det är otroligt vackert här nere, imorgon blir det östkusten upp mot Norrköping.
ha de bra / AC














 









här varnas det inte för älgar......;0)




Av AnnCatrin - 1 juli 2009 21:12

Hallå!
Vi håller tidsplanen! nu har vi varit utomlands över dagen....men allvarligt! hur sjukt dyrt är det i Danmark egentligen????

Jag kommer att blunda när kontoutdraget visar hur mycket två öl och ett glas vin kostar.....180 danska kronor, det vet jag....men med tanke på att jag fick 560 danska kronor för en svensk tusenlapp så är det väl typ dubbla priset.....hua!...nu är väl inte Hard rock café det billigaste stället iofs men ändå!!!!

kolla Camilla! vi hade sällskap på lunchen!
det blev en slät burgare på Burger king till lunch, det finns gränser för hur mycket pengar jag vill ödsla på mat........eller inte kanske......820 riksdaler gick kvällens middag på......a´puh...när får man åka hem??????.....och då var det i Svea rike vill jag tillägga.

Det är f-n inte billigt att semestra i Sverige !
Nä nu skulle man varit hemma och gosat med en slaskig bernertrut.....det är gratis det!

Det blev trots dom hutlösa priserna en öl till på den danska sidan....där ingick det underhållning i priset av ett gäng sanslöst duktiga hiphopkillar.



Många "statyer" fanns det, denna var klart bäst....hur orkar dom stå blixtstilla i denna hetta?

vi tyckte han var värd en 20-krona i danska pengar !

på ditvägen knäppte jag kort på turning torso ifrån tåget.....trodde jag missat att få med det men med zoom så finns det faktiskt där lång långt bort!....till vänster om texten faktiskt!!!!!! *asg*
blir väl en sväng förbi imorgon för närmare titt.

Angelica var sugen att pierca om ögonbrynet men varför betala det dubbla priset??

mycke´folk vare´

både kreti och pleti.....

jag föreslog en riktig turistrysare....båt eller dubbeldäcksbuss runt Köpenhamn......men där gick gränsen för familjen......hmmm....är man turist så är det väl lika bra att brassa på med stora programmet eller?

avslutar med ett helt stim med vindsnurror ute i havet mellan Danmark och Sverige.......( ja titta noga, dom finns där ute i diset!) dom skulle ni sett där uppe i Hasselaskogarna!
summa sumarum dag två i pannkakslandet är att det varit sjukt varmt, så där fuktigt och klibbigt som det kan vara utomlands.....ja ´just ja! vi var ju utomlands!...inga våldsamma grader men runt 24 grader med hög luftfuktighet räcker länge.

Inget regn idag men tydligen har det vräkt ner i Skara bla hörde vi på nyheterna.
Imorgon ska vi till Trelleborg för att träffa blodsband som vi aldrig träffat förr så det är med blandade känslor.
Smygehuk tror jag visst det var som vi skulle klämma in oxå, och till Skanör är väl ett måste när man jobbar på Skanörvägen eller??
japp det var rapport om dag numero 2...kunde hade blivet ingen alls för när vi kom tillbaka från middagen så var tangentbordet dött.....panik!!!.....omstart löste det problemet.
ha det bra / AC
......och Lena! tala om för Aston att vi saknar honom varje minut!.....inte för att jag för en sekund tror att han saknar oss ;0)


mattes funderingar och duracellens ystra krumsprång i vardagslivet ......och så kom lilla fisen .......duracellens raka motsats ......som en liten snusförnuftig farbror ♥

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13 14 15 16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Juli 2009 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

översätt bloggen

RSS

Facebook

         
                               

   








 

                       

 

           

                                                 

                                                         

                                                         


Ovido - Quiz & Flashcards