Aston & Lukas

Alla inlägg under januari 2009

Av AnnCatrin - 23 januari 2009 10:01

Hallå!
Satt och kollade Aftonbladets nättidning igår, det var en artikel om pappan som förlorade sin sambo och nyfödda dotter i en bilolycka, han lyckades bara rädda sin andra dotter och sen hjälplöst stå och se på när resten av familjen förintades i ett eldhav.....
http://singelpappa.blogg.se/
Alltså, har ni inte redan hittat dit så gå in och läs...en blogg som ger perspektiv på saker och ting, små ting i vardagen som tas för givna blir man påmind om....livet är till låns och det kan ändras på en sekund.
Jag tänkte skriva en kommentar men visste inte vad jag skulle skriva, och länka till min blogg skulle jag inte drömma om att göra....vadå triviala problem...."hunden kräks upp frukosten.....och?
Så helt plötsligt så kändes det som att vad håller jag på med?
Men efter att ha sovit på saken så kom jag fram till att det som händer i mitt liv kanske inte är så mycket värt att skriva om, men samtidigt så finns det nog plats för alla sorters bloggar.......så jag fortsätter att svamla på men det känns just nu ganska futtigt.

Ja och vad har jag att komma med idag då?...typ ingenting, vi ska dra till skogs med Natus och hans matte, jag har nyss kommit hem från jobbet så det blir väl om nån timme skulle jag tro.
Det är väldigt mycket målande och tapetserande runt om i vårt avlånga land om man gluttar i andras bloggar....jag får dåligt samvete som inte gör nåt......kan bero på att jag verkligen INTE gör nåt, men min äkta hälft håller alltid på och donar i nåt hörn.....min egen handyman!
Så nu kände jag att jag måste ge honom lite credit...här kommer före och efter bilder på trappen, det låg en beige heltäckningsmatta i den när vi flyttade in för 20 år sedan, den åkte ut ganska omgående och sen har trappen varit en sorglig historia tills nu då!


Vi fick ju ta om trappträningen med hunden för dom nya stegen blev ganska hala....men nu har han kommit på hur han ska göra så nu går han upp och ned själv, inte för att han behöver gå ner i källaren men är jag borta kan han ju alltid gå ner och kolla vad Magnus har för sig.

Det senaste projektet på Bågevägen är garaget, som ligger i källaren....snacka om att vi skulle ha behövt det nu till hojarna, men så tänkte vi inte när vi rev ut garageporten och satte en dörr istället.....
Tanken var att det skulle bli ett rum för nån av barnen, men nu är det bara en arbetslös unge som bor hemma och han har redan ett stort rum i källaren.....
Nu ska vi gå iväg till skogen, har nyss haft ett låångt snack med Anneli i Hassela....och hon och Camilla verkar ha fått nån illusion om att Astons päls inte längre är krullig.......eller HUR!!!!

Trevlig helg / AC

Av AnnCatrin - 21 januari 2009 18:59

Godkväll!
Idag har jag suttit på planeringsdag hela dagen, Aston har som vanligt varit hos mormor, nu skulle hon till frissan på förmiddagen så hon ville att han skulle vara rastad när han kom så kunde hon gå lite senare på promenad......hmmm, detta innebar att helt plötsligt för första gången så skulle jag gå på morgonpromenad med hunden!
Vi brukar inte gå förrän vid 11-12 tiden när jag är ledig men nu var det till att masa sig ut vid 7.30......vilken tur att jag har det jobb jag har och är ledig så mycket!
Skulle jag gå med Aston innan jag åker till jobbet skulle det innebära att jag måste masa mig ut vid 6-tiden om han skall få den promenad han behöver på minst en timme......hua! det är himla lättsamt att åka förbi och dumpa honom hos modern så sköter hon den biten när jag jobbar!

" the black hole".....
I vilket fall som helst så är det ju ganska skönt bara man kommer iväg, igår var det värsta snöstormen så det har kommit en hel del snö så naturligtvis måste jag ta några kort med mobilen.......det blir lätt en fix idé att det ska knäppas kort i tid och otid......men vad gör man inte för att försöka sätta lite färg på kvällens blogginlägg!

ganska stämningsfullt i elljusspåret på morgonkvisten!

Säga vad man vill men det är vackert med nysnö!
Igår kväll var det som sagt snöstorm men ett väldigt skumt sken ute så vid drog till skogs vid 20-tiden det gick riktigt riktigt bra att se förutom att spåren var borta så vi fick plumsa lite i blindo ;0)....inga bilder dock för det var inte läge att hala fram mobilen i snöyran!
Imorse hade hunden inga planer på att gå ut efter frukost, det hade han inte haft morgonen före heller när jag jobbade så Björn fick åka upp på jobbet först och sen hem för att ta ut honom på promenad......det gillar jag....morgontrött vovve....han harmonerar så bra med mig då!
Idag har han behållit maten så förhoppningsvis har det rätat till sig vad det nu var för fel som var trasigt!

hmmm....hur tänker du nu matte...skulle JAG ha gjort det där på väggen?  men matte då!
Favoritplatsen på natten är numera att ligga mitt i dörrhålet till köket....och det är inte bara katter som kan förstöra tapeter.....eftersom detta numera är ett kattfritt hus så lutar det åt att det är sovande sparkande bernerben som krafsat sönder tapeten.......svart tapet blir vit när den går sönder om någon undrar!
Imorgon är det jobb igen  så då är ordningen återställd vad det gäller rastning och promenader.....mamma fixar!
...Och Pia, jag vet att du brukar vara inne och glutta ;0)......vi får låna grannarnas takbox, den sitter som en smäck på våran bil för dom har oxå en Volvo med rails !
Tänk vad finurligt ändå med cybervärlden man slänger ut en tanke om en takbox och vips så har grannfrun nappat och erbjudit sig att låna ut sin....vi bugar och tackar!
Till slut kastar vi iväg enorma mängder blöta nospussar och kramar till Tuffa som blir 11 månader idag och Fabbe the dog som blir 10 månader imorgon!!!!
ha det bra / AC

Av AnnCatrin - 20 januari 2009 13:12

Hallå!

hej och hå vad tiden går, hunden fyller 11 månader idag, snart ett år med andra ord!
Vi tog som vanligt en sväng förbi veterinären för vägning och då passade jag på och fråga om magen, idag när jag kom hem vid 10-tiden så släppte jag ut honom på baksidan och då spydde han upp stora delar av frukosten som han ätit vid 6 -tiden....men på väg till veterinären så bajsade han fina normala korvar så det funkar iallafall och det är bara frukosten som kommer upp, inte middagen...."har du ont i magen, krulltott? " sa veterinären....hmmm, det var väl ett evigt tjatande om den mindra raka pälsen! ;0)
nåväl, han klämde igenom buken och den var mjuk och fin....och humöret verkar det inte vara nåt fel på sa Mats vår veterinär...!
Snacka om att det är guld värt att ha veterinären runt hörnet där man kan slinka in för en rådgivning utan att det gräver stora hål i plånboken!
Jag glömde fråga om jag skulle ge honom nåt annat att äta men eftersom han inte tyckte att det var nåt att oroa sig för så avvaktar vi några dagar.
( och han har inte förätit sig på grisknorrar, han har faktiskt bara fått en, resten ligger i frysen)
44 kg prick var dagens vikt, har inte gått upp mer än 2 hekto på en månad men nån gång måste det ju börja bromsa in annars blir det en 100-kilos klump, och det är fullt sjå ändå kan jag lova med 44 kg i kopplet!
68 cm i mankhöjd på ett ungefär, svårt att mäta men jag gör det av ren nyfikenhet!

Snöblandat regn när vi skulle ta vårt obligatoriska månadsfoto, därav prickarna!
Efter veterinären så tog vi en runda i skogen, vi hade bara gått en bit så korsar vi en stig och eftersom det kommit en decimeter blötsnö så var det inte så svårt att se att någon nyss gått där.......eller typ NU...hann bara tänka tanken så hör jag 2-3 hundar ge skall bakom oss, jag vänder mig om och ser min egen hund dra iväg som en gasell över stock och sten mot folk och fä en bit bort......"ASTON HIT"......snacka om att jag höll på att drutta på rumpan av pur förvåning när han VÄNDER och kommer rusande tillbaka....HIT betyder GODIS i hans sinnevärld....och det finns tydligen inget som kan vara så frestande så att han går miste om en godisbit! Vilken kille!
....Och vilken mallig matte som berömde sin superduktiga vovve och med näsan i vädret vandrade vidare in i skogen ;0)
Jag vet ju själv vad jag skulle tycka om en lös hund kom rusande utan kontroll, nu fick dom dra tillbaka den tanken om den fanns där, för jag hade ju kontroll !
Resten av promenaden såg vi bara spår, bra det, vi ska inte fresta lyckan och testa fler oplanerade hundmöten!

hjärtat i halsgropen en gång om dagen räcker länge, fasan är ju att stöta på en aggressiv hund som gör slarvsylta av Aston Pastorn som är god och glad mot alla han möter....fööör glad tycker matte ibland.

Den nya mobilen håller ju inte batteriet bättre än den gamla som hängt med i 4 år.....och slår av mitt i samtalet, jag trodde att det var jag som kom åt nån knapp men det verkar vara batteriet som inte orkar hålla gnistan.....så nu måste jag ut till Birsta och klaga, jobbigt!

säger som Camilla: en TUFF brud i lyxförpackning!
Avslutar med en bild på Tuffa i Aston´s täcke, har snott den av Camilla med hennes medgivande, Tuffa har fått låna det så att hon inte ska bli kall efter simningen, jag köpte täcket till Wictor när han gick och simmade, vilket hussen tyckte var väldigt fjolligt så med ett HD-märke på så vart det väl någorlunda accepterat!
ha de bra /AC

Av AnnCatrin - 18 januari 2009 18:40

Hallå!
Klämmer väl in lite oväsentligheter så här på kvällskvisten.

Har väl inte hänt så mycket, blev väckt imorse vid 7-tiden av hunden...som varken var hungrig eller nödig....det var ju trevligt på en söndagmorgon!
Andra morgonen nu som han inte är sugen på frukost men middagen slinker ner så vi får väl avvakta åt vilket håll det bär, lite snopet är det eftersom han äter som en häst, men det verkar vara nåt knas med magen för han kräktes på lördag, och är som sjutton och ska äta gräs under altanen,  men korvarna är iallafall fasta och fina så det verkar inte vara nån förstoppning......tankarna går ju genast till om han har lyckats svälja en socka till slut....puh
men som sagt det är bara att vänta för i övrigt är han som vanligt.

Och godsaker, dom slinker ner med god aptit...men det går inte att leva på kakor!

Han fick ett julklappskex av Fabbe igår och det mumsade han i sig njutningsfullt! tack Fabbe!
Sen vid 9.30 var det dax att skrämma upp hussen ur sängen, det går knappast att undgå att det är besök i sängkammaren när den här klossen kommer upphoppande i sängen!

Sängkammarblicken...
Resten av dagen har gått i vilans tecken...hmmm, det finns massor som jag borde ta tag i eftersom jag jobbar både må. och tors. dygn plus att vi har planeringsdag på onsdag....och hela nästa helg sitter jag på anatomikurs.....
...har iallfall ringt Pia och kollat att det är ok att låna deras takbox när vi far till Sala...det blev lite ändrade planer, Johanna kan inte hänga med och då kunde Camilla tänka sig att lämna Tuffa hemma eftersom hon  ändå inte ska älga runt i ringen med henne......så då klarar vi oss med en bil, Jag, Björn, Camilla & Anneli...och i hundluckan får Aston och Olga samsas....undrar om dom kan bete sig eller ska vi måsta sätta dit mellanväggen tro?
Det som det möjligtvis kunde stypa på var ju då packningen..... och för att baksätespassagerarna inte ska få sardinburkskänsla så var ju lånad takbox en strålande idé!
Nu ska vi bara ragga upp ett takställ så att den passar på vår bil.
Vi hade takbox på förra bilen men eftersom vi inte har nåt bra ställe att förvara den på så fick den följa med på köpet, vilket man kan ångra ibland !
Ja det var dagens blandade svammel, jobba hårt och bra till veckan så är det snart helg igen!

ha de bra /AC

Av AnnCatrin - 17 januari 2009 13:58

Hallå!
Idag är det -4 grader, betydligt drägligare!
Så vid halv-tolv tog vi en promenad bort till Nordichallen för att möta kamraterna, bara lyckliga miner så långt ögat nådde kan jag lova!

Dom fick träffas och nosa och buffa lite från början, sen så stod vi en bit ifrån varann och bara surrade om allt och inget.

träna passivitet funkade faktiskt!
det är då inget fel på humöret på dom opererade vovvarna! Full fart framåt verkar vara det som gäller, ganska kul att se att alla tre har samma glada, busiga och stundtals jobbiga sätt...!
Det är inte bara jag som fått "tvåmetersarmar" på senaste tiden!

Det kom en bil och stannade och en kvinna som frågade om det var hundutställning!?
Nä, vi har bara en liten egen träff här....endera så var hon extremt allergisk så att hon inte vill gå in i sporthallen om det fanns hundar där, eller så var hon väldigt intresserad, vad vet jag!
Vi gick iväg till slutet av parkeringen för att inte vara ivägen för det kom bilar och parkerade hela tiden, det tränas både hockey, bandy och andra sporter i den här hallen......men vad hjälpte det, det kom ett par gåendes med bestämda steg rakt mot oss med två hundar (hanhundar)....får dom hälsa? Men herregud är det så viktigt ?
Men OK då, dom fick hälsa på Aston. som inte var ett dugg intresserad!?
Efter det så vände dom och gick tillbaka samma väg igen, jag skulle aldrig medvetet söka upp hundar jag inte känner, allra helst inte när jag själv har en hanhund, men alla är vi olika!

Summan av kardemumman för oss blev iallafall att det gick bra att träffas, det går att vara tillsammans utan att röja järnet, förhoppningsvis så kan dom få vara lös till sommaren.

Fabbe´s Husse Andre dök upp lagomt för att ta kort som visar att dom små liven kan sköta sig ganska bra mellan varven!

Ny träff till helgen!
Nu till nåt helt annat......
Måste spinna vidare på tråden om BlondinBella.....visst är det ganska fantastiskt att kvala in som "kändis" för att man driver en blogg!?
Förra veckan hade hon fått 1000 kommentarer .....lite putt blir man allt...eller.....vem f-n har tid att läsa alla dessa? Nog för att jag tycker att det är barnsligt roligt att få kommentarer men det finns ju gränser!
Så jag var bara tvungen att gå in och kolla på hennes blogg...hmmm
hon hade varit och shoppat för 6000 -7000 kr.....för hon måste ju få göra av med lönen.....var inte hon studerande?
Sen hade hon kommit till insikt om att man behövde inte betala 2000 kr för ett par jeans som hon inte kom i efter några gånger ( varför framgick inte, viktuppgång eller krymt i tvätten?)
Ja´man kan inte annat än ta av hatten och buga till ett framgångsrikt koncept, att blogga och få betalt för det är inte alla förunnat!
Jag har helt klart valt fel ämne att blogga om, eller kanske brist på ämne, vad vet jag men än har det inte ramlat in några slantar på kontot, det vet jag iallafall!
Mycket kan man dryfta om säsongens deltagare i Lets Dance, men en sak är säker dom ska ha en stor eloge som ställer upp och bjuder på sig själv!
Jag satt och skämdes för Elisabet Höglunds del, vad hade dom spökat ut den stackars människan i, kommentaren att hon såg ut som en levande mumsmums säger väl allt......hon hade ju tuttarna på ryggen! Även om man inte är trådsmal så går det väl att fixa kläder som inte låter allt välla ut på fel ställen eller?
Snacka om att jag sög åt mej som en svamp i hennes ställe......kanske för att jag kan se mej själv i den klänningen....hua!
Nu ska jag vila lite, kl 16 ska vi vara i Timrå och heja fram 3 behövliga poäng!
ha det bra / AC

Av AnnCatrin - 16 januari 2009 10:38

Hallå!
måste väl slänga in en liten rapport om hur det gick med grisknorrarna!
ugnen fick gå på 50 grader med luckan på glänt....jag skulle nog ha brassat lite högre värme för det var mycke´fett kvar på dom


Så då åkte dom in en stund till på 200 grader sen jag skurit bort dom stora fettknölarna......så nu blev dom ju riktigt delikata!

snacks någon?
Vad tyckte hunden då? det kan du se HÄR....nu är väl det iofs ingen vidare pålitlig referens eftersom han gillar bajs oxå.....;0)
så nu känner jag att jag måste prova en gång till, på högre värme, 12 hemmagjorda grisknorrar för 24 kr var väl som hittat.......om man bortser från den lilla detaljen att ugnen stått på hela natten......men det är ju inte mitt problem......det finns ju nåt som kallas huskontot som sköter den biten eller?

idag är det minus 17 grader ute, men som av en händelse så är hussen jourledig idag.....så då behöver inte jag sticka ut näsan!

Visst var det fint kortet som Anne-Lie gjort på Aston, det ser ut precis som att han står vid vatten på Nordpolen eller nåt!
men det blev inte så bra som bakgrund som jag hade tänkt mig eftersom det inte passar in perfekt, får fila lite på det!
Så nu måste jag genast utforska det programmet som hon gjort detta i, "Photoscape".

Imorgon skulle det inte bli lika kallt, det tackar vi för om vi ska ha träning i ordning och uppförande med Aston, Tuffa & Fabbe.
Tuffa är hos veterinären idag för återkoll, vi tar för givet att det går galant!
.....Jag har köpt ett trådlöst tangentbord och mus till datorn för det blir lite jobbigt i längden att skriva på den bärbara, tangenterna sitter ju så bängligt till, nu har jag fått dom närmare mig, men det blir väldigt många  ihopskrivningar av ord, så jag får kolla hela tiden, jag brukar läsa igenom flera gånger innan jag släpper iväg ett inlägg men titt som tätt är det stavfel och dylikt ändå... och det är störande i min sinnevärld !
Nu ska jag faktiskt gå ner och göra en insats i tvättstugan, det kan det vara värt om man kommer undan promenaden idag ;0)
ha de bra OCH HOPPAS NI FÅR EN TREVLIG HELG! / AC

Av AnnCatrin - 15 januari 2009 18:55

Hallå!
ja hur ska man bli klok på detta väder???? Nu är det -14 grader, hallåå!! häromdan töade det som aldrig förr och det blev isgator av alla fina vintervägar, men nu har tydligen kung Bore ombestämt sig igen......verkar vara av borderline karaktär den där snubben där uppe!
igår kom det lite snö, så där lagomt mycket så att man inte ser isen......

Idag var det promenad med grannarna igen, Aston höll på att åla sig ut genom nyckelhålet när han förstod att Natus väntade utanför.
Vi var lite hårdare idag så det blev koppelpromenad en ganska lång stund innan dom fick busa, snacka om att det kommer att byggas armmuskler här!
Vi fick även möte med våran andra granne som har två hanhundar, han satte dom så då var det inte så mycket att välja på, en av oss måste ju gå framåt!
och tänk att Aston var så fokuserad på mattes hembakta leverkex att han inte brydde sig nämnvärt, klart framsteg!
Sen tränade vi lite platsliggning, vilket vi inte kommit till än min hund och jag, men han kopplade ganska snabbt hur han skulle göra när Anne-Lie visade.
Natus spelar i en annan division vad det gäller lydnad så vi får träna lite vi oxå!

Vi var ute i 2,5 timmar det blev lite kallt på slutet för det låg runt 8-10 minusgrader men solen sken från en klarblå himmel så vad kan man mer begära en härlig vinterdag?

Idag blev det faktiskt riktigt bra bilder med mobilen, alltså kvalitetsmässigt, hundarna far ju runt som skållade troll så det blir knappast några bilder som riskerar att nomineras till årets bild ;0)

.......och det är nu jag inser att jag än en gång glömt att ladda in bilderna i bloggen innan jag börjar skriva.......vart tog vanan att först skriva i Word och sen klistra in vägen????

tjohoo, klackarna i taket...eller iallfall bakbenen i luften!
I och med att jag sparar inlägget så publiceras det......irriterande!
Man borde kunna spara först och sen välja när det ska publiceras tycker jag, så det så!

Så är inte dagens bilder på plats så återkom om en stund!
Inatt ska det exprimenteras.......inte på gubben, men däremot på grisknorrar!
Innan nån hinner etablera mindre passande tankar kring detta så skyndar jag mig att förklara vad jag ska göra ;0)
Var på Citygross igår och köpte märgben till hunden, och vad tror ni låg bredvid dom?
Jo färska grisknorrar (  utan knorr )...spännande tyckte jag.....pratade med Camilla som blev helt förskräckt...TÄNKER DU TA I DOM OXÅ??!? ...ja hur ska jag annars få dom på plåten ;0)

tänk om det hade vare en tjurmuskel då hade jag fått ringla den runt plåten för att få plats!
Så nu ska dom få torka i varmluftsugnen över natten, blir det inget bra så slänger jag dom, det är ju inte en förmögenhet som går till spillo, kilopriset var 14.95
Aston hade nog kunnat tänka sig att mumsa i sig dom råa ......men nån måtta på stolligheterna får det ändå vara!
Nu ska jag kolla vidare på Timråmatchen, dom leder med 1-0....men först ska jag naturligtvis ladda upp dagens bilder ;0)

hittade den här bilden oxå, hade ju kunnat bli en bra fram och bak bild om "någon" putsat spegeln....
Ha de bra / AC

Av AnnCatrin - 14 januari 2009 07:16

Godmorgon!
Måste klämma in några rader på morgonkvisten, det verkar vara en och annan som uppskattar mitt svammel!
Precis när jag skrivit färdigt gårdagens gnällblogg så ringde Lena, min uppfödare hon var fundersam varför jag inte svarat på hennens SMS som hon skickat dagen före......har inte fått nåt sa jag då......och det var ju inte så konstigt när hon kastat in en 2:a där det skulle vara en 7:a i mitt telfonnummer!
Och det var det hon tyckte inte stämde, att hon inte fick svar direkt, så därför ringde hon för att tala om att hon bokat MH för hela kullen!
SPÄNNANDE !!!!
Så den 2:a Maj är det dax, precis på dagen ett år efter att vi fick kontakt första gången, det var då jag ringde och kollade om hon kunde tänka sig att släppa lilla Aston Martin till Sundsvall.......och det verkar inte som hon ångrat det beslutet, och inte vi heller, trots att han är till salu för en billig penning mellan varven! ;0)
Så tipsa gärna mig om det är nån MH på gång i närområdet före det datumet, vill gärna kolla på en innan vi ska göra det själv.
Och vart vårat MH skulla äga rum sa hon oxå men det kommer jag inte ihåg men någonstans inte långt från Norrköping iallafall!
Så Isabelle! Nu vet du vad du ska göra den 2:a Maj, vara publik när Toker, Snövit och dom övriga dvärgarna ska visa vad dom går för!
......kan det bli minuspoäng sa hussen.......i ordning och uppförande....!?
Lena har oxå bokat hotell i Sala och även Magic med husse och matte, så det ska bli jättekul att träffas på fredagkväll och surra lite!
Nu ska jag hoppa in i duschen innan jag skjutsar vovven till dagis ( mormor)
sen blir det till att ta rast på em när han ska skjutsas hem igen.
Det är sjåigt med smått i huset!
Vaknade som befarat med skallebank idag oxå men det verkar som att tabletterna biter bättre idag, har en tid på vårdcentralen till veckan för migränutredning, kan ju vara bra att få några piller som funkar eftersom besvären kommer när man minst behöver dom!
ha det bra/ AC


mattes funderingar och duracellens ystra krumsprång i vardagslivet ......och så kom lilla fisen .......duracellens raka motsats ......som en liten snusförnuftig farbror ♥

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21
22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

översätt bloggen

RSS

Facebook

         
                               

   








 

                       

 

           

                                                 

                                                         

                                                         


Ovido - Quiz & Flashcards